Észak-magyarország a szentendrei Skanzenben

2010. június 28. 09:37 - hanyikur

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban ünnepélyesen megnyitották az európai uniós támogatással megvalósított fejlesztési program utolsó elemét, az Észak-magyarországi falu tájegységet.

Az átadása egy palócföldi lakodalom koreográfiáját követte, ágyvitellel, kikéréssel, võféllyel és lakodalmi menettel. A Skanzen új falukomplexumát Sólyom László köztársasági elnök adta át a teljes magyar nemzet kulturális közösségének a falvakból érkezõ ezres vendégsereg elõtt. Ezzel lezárult a két éve zajló Skanzen Örökség Program, az Új Magyarország Fejlesztési Terv ún. kiemelt kulturális projektjei közül elsõként.

A Skanzen nyolcadik tájegysége az Ipoly és a Bodrog közötti, folyóktól szabdalt hegyvidéki terület, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és a történeti Gömör 19-20. századi paraszti kultúráját, elsõsorban építészetét és lakáskultúráját mutatja be.

Szólj hozzá!
Címkék: nógrád

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr52115264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása