Ezerszemélyes konferenciatermet avattak Egerben

2010. június 24. 10:27 - hanyikur

Színházi széksorokkal akár 1000 személyt is le tudnak ültetni a Hotel Eger & Park vadonatúj konferenciatermében. A 2004-ben átadott, 700 személyes konferenciateremmel együtt tehát összesen 1700 fõre bõvült az egri szálloda konferenciakapacitása. Fél év alatt készült el a 330 millió forintos beruházás, amelyhez 148,5 millió forint vissza nem térítendõ, uniós támogatást és 99 millió forint regionális fejlesztési bankhitelt kapott a szálloda.

A június 23-i ünnepélyes avatón Harmati László tulajdonos-igazgató elmondta, hogy ezzel vége annak a korszaknak, amikor bizonyos létszám felett óriás sátrat is fel kellett állítani az udvarban, a Park Hotel és a „régi” konferenciaközpont épülete közé. E helyett most ott áll az új épület, amelynek földszintjén egy több mint 600 négyzetméteres kiállítóterem – amely, igény esetén használható fedett, VIP parkolónak is -, emeletén pedig a mobil falakkal több részre osztható, s két oldalról természetes fénnyel megvilágított, új konferenciaterem található.

Nyitrai Zsolt, a NFM államtitkára köszöntõjében kiemelte, hogy immáron Eger büszkélkedhet a fõvároson kívüli legnagyobb konferencialétesítménnyel. Erdei János, az MSzSz elnöke az egész szállodás szakma nevében mondott köszönetet a vállalkozás bátorságáért, amiért a válság közepette is mertek fejleszteni, s jelezte, hogy a szövetség örömmel tartja itt 2011 tavaszi közgyûlését. Habis László, Eger polgármestere a Hotel Park (akkoriban Korona) 80 évvel ezelõtti megépítése óta a legnagyobb lépésnek nevezte a beruházás megvalósítását, amit valaha is tettek Eger turizmusáért.

A köszöntõk után átvágták a jelképes szalagot, majd Ternyák Csaba egri érsek felszentelte a létesítményt. A program nagyszabású fogadással ért véget, a tavaly óta négycsillagos Park Hotel teraszán.

Az eseményen készült képek az alábbi linken megtekinthetőek: www.turizmus.com/scrapbook.php


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr572105890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása