Célegyenesben a Skanzen új tájegysége

2010. május 15. 10:20 - hanyikur

Bõ egy hónap múlva megnyílik a szentendrei Skanzen nyolcadik tájegysége, az Észak-magyarországi falu. A tájegység épületegyüttese egy, a szükségben is leleményes egykori közösség világát idézi fel. Az enteriõrökben több ezer pontosan elrendezett mûtárgy teszi megtapasztalhatóvá a falusi élet fontos eseményeit, munkálkodás és ünnep idejét. Az új kiállítás minden korábbinál több interaktív felülettel, multimédiás eszközzel, a múzeumi bemutatás új módszereivel segíti az épületbelsõkben színre vitt élethelyzetek megértését. A már zajló „berendezkedésbe” néhány hétig az érdeklõdõ újságírók is bekapcsolódhatnak.
A 2008 õszén indult Skanzen Örökség Program lesz az Új Magyarország Fejlesztési Terv elsõ ún. kiemelt projektje, amely teljes egészében megvalósul. A programnak köszönhetõen tavaly áprilisban munkába állt Magyarország elsõ múzeumi vonata, a Skanzen Vonat. Néhány hét múlva véget ér a fejlesztés második szakasza is, s a múzeum látogatói a népszerû jármû végállomásától már új látnivalók felé indulhatnak.
A készülõ Észak-magyarországi falu tájegység az Ipoly és a Bodrog közötti terület hagyományos népi építkezését, életmódját mutatja be.

A Skanzen Örökség Programról a www.skanzen.hu oldalon olvashatók további részletek.

Szólj hozzá!
Címkék: nógrád

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr112004619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása