Félmilliárdot nyert Bükkszék fürdőfejlesztésre

2010. május 11. 10:59 - hanyikur

A Salvus-gyógyfürdőjéről elhíresült Bükkszéken az ezredforduló óta folyamatosan csökken a vendégéjszakák és a vendégek száma. A szállásadók és vendéglősök a fürdő téliesítésére vártak az elmúlt évek során, ettől remélve a fellendülést. Az 1990-es évek eleje óta rendszeresen benyújtott pályázatok március végén végre meghozták az anyagi segítséget a településnek.
   
A turisztikai attrakció fejlesztési pályázat keretében közel félmilliárd forintot nyert a bükkszéki fürdő a létesítmény téliesítésére és szolgáltatásainak fejlesztésére. A támogatás igénylésére benyújtott tervezet még nem végleges, de néhány konkrétumot már lehet tudni. Zagyva Ferencné polgármester elmondta, hogy a pályázat keretében az eddigi, kizárólag nyitott medencék mellé több fedett medence is épül, továbbá lesz külön gyerek-, wellness- és sportrészleg is. Ezen kívül az aktuális évszaknak megfelelő gyógykezelések és több hetes terápiák vehetők majd igénybe a szauna-világ és a konferencia-szolgáltatásokon kívül. Az eddigi, mindössze három hónapos nyitvatartást egész évesre kívánja bővíteni a polgármesteri hivatal, ennek megfelelően még több rendezvény kapna helyet a fürdő területén.A fürdő megalakulásakor beindított gyógyvíz palackozása is újra fellendülhet; mindössze az anyagi keret szabhat ennek határokat. Rendkívül sok ásványi anyagot tartalmaz az itt felszínre törő víz, melyet külsőleg és belsőleg is hatékonyan alkalmaznak a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

Szólj hozzá!
Címkék: heves fürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr631991964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása