A vándorszakács egy utazásra vállalkozott: meglátogat magyarországi városokat, falvakat, vagy régiókat, hogy ott fôzzön az ott található alapanyagokból, a helyi adottságokat szem elôtt tartva: kulináris, vagy ha úgy tetszik, gasztronómiai kirándulásnak tekintve az úgynevezett terroir minden ízét-javát.
Első állomása Egerben a Senátor házban volt március 12-én.
Akik főztek és főzni fognak:
Ádám Csaba mesterszakács, a szentendrei Kereskedôház Étterem séfje,
a 2007-es frankfurti szakácsbajnokság ezüstérmese.
Dr. Csernus Imre, aki a Csutorás-borok mellett szövôdött barátságot
egy almagyar-dombi szôlôterület vásárlásával is megpecsételte.
Pampuryk Péter barát, képzômûvész és vándorszakács,
aki a Csutorás-pincében ecsetjével megörökítette Almagyar dombjait, valamint
Papp László, a Senátor-ház séfje, szintén jó barát.
Az Almagyar-domb különleges hely: a mögötte magasodó Nagy-Eged és az elôtte elterülô Eger látványával szemet-lelket kápráztat. A dél-keleti fekvés, a barna erdôtalaj és a mikroéghajlat remek, több évszázados termôhelye a szôlônek. Csutorás Ferenc ezért esküszik az Almagyar lankáira: a négy hektáron termô leányka, pinot noir, medoc noir és kékfrankos évrôl évre biztosan hozza Eger legszebb ízeit. A pincészet, megmentendô az Almagyar-domb értékeit, egy küldetésbe is belevágott. Az érseki dûlô évekig gondozatlan, de még így is 23 cukorfokkal szüretelt kékfrankosa feltárta titkait, 2007-ben és 2009-ban is csúcsbort adott. Az érseki területet tavaly kivágták, de a megmentett vesszôket a pincészet az almagyaron fekvô földjeire telepíti vissza.
forrás és további képek: vandorszakacs.blogspot.com/