Újabb 39 kiemelt projekt támogatásáról döntött a kormány

2010. március 26. 09:14 - hanyikur

Újabb 39 kiemelt projektet nevesített az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjaiban a kormány. A most támogatott 20 közlekedésfejlesztési, 7 turisztikai, 5 városrehabilitációs, 5 környezetvédelmi-vízgazdálkodási és 2 egészségügyi beruházás összesen 51,3 milliárd forint nagyobbrészt európai uniós támogatásra számíthat.

A kormány mostani döntésével újabb jelentõs turisztikai fejlesztések indulhatnak el országszerte, összesen 9,3 milliárd forintos támogatással. 900 millió forintos uniós támogatással folytatódhat például a Gödöllõi Királyi Kastély rekonstrukciója, Egerben turisztikai és látogatóközpontot alakítanak ki az Érseki Palota épületében, és fejlesztik az egri vár turisztikai attrakcióit – elõbbit 986 milliós, utóbbit pedig 1,5 milliárd forintos uniós támogatással. Csaknem 2 milliárd forintos támogatással komplex ökoturisztikai fejlesztéseket indítanak Diósgyõr és Lillafüred térségében, valamint ugyancsak majdnem 2 milliárdos támogatással indítanak fejlesztéseket az Aggteleki Nemzeti Parkban található Esztramos-hegynél. 600 millió forintos európai uniós támogatásra számíthat a tihanyi turizmus fellendítését célzó Tihanyi Legenda Projekt. Emellett – folytatva az elmúlt idõszak számottevõ fürdõfejlesztéseit – 1,4 milliárd forintos uniós forrásból fejlesztik a harkányi gyógyfürdõt is.

A turisztikai beruházásokhoz hasonlóan kiemelt figyelmet kapnak a városrehabilitációs programok is, hiszen élénkítik az idegenforgalmat, erõsítik a helyi gazdaságot és szebbé, élhetõbbé teszik a településeket szerte az országban. A kormány ezúttal 5 városrehabilitációs program támogatásáról döntött, összesen 14,7 milliárd forint értékben. Ebbõl több mint 7 milliárd forint jut a Budapest Szíve Program két elemének folytatására, a budapesti belváros további rehabilitációjára. Csaknem 2,9 milliárd forintos EU-támogatással indulhat el a Ferencváros szociális városrehabilitációját célzó József Attila Terv I. üteme, és 3,1 milliárd forint jut Eger belvárosának funkcióbõvítõ rehabilitációjára, csaknem 1,7 milliárd pedig a szegedi egyetemi városrész közterületeinek megújítására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr651869719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása