Magyar kitüntetés francia borásznak

2010. március 25. 11:48 - hanyikur

Március 24-én Ujhelyi István, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét adta át Patrick D’Aulannek (felvételünk bal oldalán), a Dereszle Pincészet tulajdonosának. A Parlament Gobelin termében lezajlott ceremónián a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a tokaji borvidéken mûködõ vállalkozás elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar borok nemzetközi népszerûsítésében, a magyar munkaerõ és a magyar tudás nemzetközi értékének növelésében.
A D'Aulan család cégei több mint 30 országban értékesítik a magyar tokaji borokat San Franciscótól Párizson és Moszkván át Sydney-ig. A  családi pincészet 5 puttonyos aszúja a világ 100 legjobb bora között szerepel az amerikai Wine Spectator bírálata alapján, ami jelentõs mértékben hozzájárul a magyar bor imázsának pozitív megítélésében. A Patrick D'Aulan tulajdonában álló cégcsoport mindezeken felül, 2010–2012 között, több mint 10 millió euró értékben valósít meg 4 csillagos hotel, spa és borászati beruházásokat Tokaj-Hegyalján.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr881867422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Chablis 2010.03.26. 09:00:49

Én ismerem ezt az urat. Kitűnő francia, aki beszél angolul, spanyolul, NÉMETÜL és mostanában már érthetően próbálkozik magyarul is. Le a kalappal előtte, hogy francia létére ilyen nyelvzseni. Nem utolsósorban szereti a magyarokat és a jó hírünket viszi szerte-szét. Megérdemelte a keresztet.
Ráadásul jól lehet vele poharazni is meg dumálni is.
No meg igen jók a borai otthon is. Lásd Chateau Sansonnet, Alta Vista, (Argentina.)
süti beállítások módosítása