Szálláshelyfejlesztéssel is készül a jubileumra Aggtelek

2010. március 16. 09:53 - Papp Tünde

Az idei év több szempontból is fontos a karsztvidék életében. 25 éve alakult meg az Aggteleki Nemzeti Park. Ebből a jeles alkalomból számos színes és érdekes programmal (ökotúrák, lovasprogramok, kulturális események) várják a kedves vendégeket egész évben.
A Természetbarátok Szövetségének Elnöki Konferenciája 1989 óta kétévente adományozza az „Év vidéke” címet egy-egy európai, határon átnyúló, ökológiailag értékes, de veszélyeztetett területnek. Ebben az évben az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt nyerte el az „Év vidéke 2010/2011” címet.

Újdonságok, fejlesztések

Baradla Kemping (Aggtelek) / új rönkfaházak építése (2010)

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság uniós pályázati forrásból újítja fel a Baradla Kempingben található négyszemélyes faházak egy részét. Az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program (ROP) keretén belül meghirdetett „Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése” című pályázati felhívásra benyújtott projektjavaslat 46.648.058,- Ft támogatásban részesült. A projekt célja egy világörökségi helyszínhez méltó, környezet- és családbarát, tájba illő szálláshelybázis kialakítása a Baradla Kemping területén. A fejlesztés keretén belül 6 db új, 7 férőhelyes, téliesített, komfortos I. osztályú üdülőház (rönkfaház) épül, melynek átadására 2010 decemberében kerül sor.

Szalamandra-ház erdei iskola bázishely (2010)

KEOP 3.3.0 pályázati forrás keretein belül kerül sor „A Szalamandra Erdei iskola infrastrukturális fejlesztésére” (Szögliget, Jósvafő). A projekt célja a Szalamandra Erdei Iskola bázishelyének és jósvafői programhelyszínének fejlesztése, korszerűsítése. A projekt keretében megvalósuló fejlesztés egy magas színvonalú erdei iskolai szolgáltatást tesz lehetővé és a nemzeti park más környezeti nevelési programjaihoz is jó alapot teremt. A Szalamandra Ház udvarán, a projekt eredményeképpen létrejövő tematikus foglalkoztató komplexum Magyarországon egyedülálló kezdeményezés. A projekt befejezésének várható időpontja 2011. április vége.

Aggtelek és környéke ad otthont 2010-ben (május 21-24. között) a Gyalogtúrázók XVII. Országos Találkozójának.

Forrás: www.turizmusonline.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr801843280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása