Magyar borok a New York Times-ban

2010. február 15. 10:52 - hanyikur

A vezető amerikai napilap, a New York Times február 9-i számában a magyar borok világát tárja az olvasók elé. A Magyar Turizmus Zrt. New York-i külképviseletének közreműködésében megjelent kétoldalas cikk a Tokaji Aszú megemlítése mellett a magyar szárazborok „feltörekvéséről” számol be.

A naponta 1.400.000 példányban megjelenő New York Times cikke óriási hírértéket generál hazánk számára, tovább erősítve Magyarország pozitív turisztikai imázsát. A magyar bor és gasztronómia a kulturális örökségünk része, amelynek népszerűsítésére az MT Zrt. nagy hangsúlyt fektet marketingtevékenysége során. A 2009-es Kulturális Turizmus Évének egyik pillérét a „Bor és gasztronómia” képezte, valamint a 2010-es Fesztiválok Évében is kiemelt feladatai közé tartozik a nemzeti turisztikai marketingszervezetnek a gasztronómiai események, fesztiválok kommunikációja a szakmai szervezetekkel együttműködésben. A bor és gasztronómiai lehetőségek népszerűsítése az MT Zrt. piacspecifikus kiadványaiban, bel- és külföldi megjelenéseiben is nagy hangsúlyt kap. Külképviseleti hálózatának segítségével a Társaság rendszeresen tanulmányutakat szervez, amelyeknek célja a magyarországi borturizmus és a borvidékek, borutak, valamint hazánk gasztronómiai remekeinek megismertetése a szakmával és a nagyközönséggel. 2009-ben 265 külföldi tanulmányút keretében 574 fő újságírót, 155 főt forgatócsoport képviseletében, 1167 fő turisztikai szakembert és utazási szakembert fogadott a Magyar Turizmus Zrt. A mindösszesen 1896 vendég a magyar gasztronómia kincseivel is megismerkedhetett. A tanulmányutak nyomán megjelent cikkek és tudósítások hírértéke megközelítette a 4 milliárd forintot.

A cikk a lap internetes oldalán is elérhető az alábbi link alatt:

www.nytimes.com/2010/02/10/dining/10pour.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr571759563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása