Négycsillagos kandallók Lillafüreden

2010. január 04. 10:31 - hanyikur

Az utóbbi évek egyik leglátványosabb szállodafelújítását mutatták be december 22-én, Lillafüreden. Az immáron négycsillagos Hunguest Hotel Palota európai uniós támogatást is felhasználva nyerte el új formáját. Amint azt az avató ünnepségen Hüvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta, az összesen 510 millió forint értékű felújításból 197 milliót fedezett az uniós pályázati forrás. Kifejtette azt is, hogy a lillafüredi fejlesztés abba a sorba illeszkedik, amely összesen 900 millió forintot emésztett fel, s amelynek köszönhetően megújultak az észak-magyarországi Hunguest szállodák, a Hotel Palota, az egri Hotel Flóra és a Grandhotel Galya. Az ünnepségen ugyancsak résztvevő Ujhelyi István, a MeH államtitkára hangsúlyozta, hogy a turisztikai fejlesztési források igénybevételében legaktívabb Észak-Magyarország régióval együtt immáron több mint 350 projektnél gazdára talált a 2007-2013 közötti időszak 300 millió eurós fejlesztési támogatásának mintegy fele.

Ivacs Lajos, a Hunguets Hotel Palota igazgatója többek között elmondta, hogy a felújítás után 133 szoba (ebből 20 apartman, amelyek között 6 dicsekedhet kandallóval és 6 saját jacuzzival) várja a vendégeket. Bővítették a wellness kapacitását is, építettek egy nagyméretű élménymedencét, egy kültéri szaunát merülővel és egy sókamrát. Ugyancsak megújultak a közösségi terek, amelyeket klímával szereltek fel, s amelyekben újjávarázsolták a bútorokat, s kicserélték a szőnyegeket és a kárpitokat. Az ünnepségen – amelyen részt vett Tompa Sándor, a térség országgyűlési képviselője, Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere és Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke is – Káli Sándor, Miskolc polgármestere hangsúlyozta, hogy a város és vonzáskörzetének égető szüksége volt erre a minőségi fejlesztésre, hogy a turisztikai attrakció-kínálattal lépést tartson a szálláshely kínálat is.

Képünkön az egyik apartman jacuzzis-kandallós nappalija. Másik felvételünkön a 22-i ünnepség elnökségében, balról jobbra Ujhelyi István, Ivacs Lajos, Káli Sándor és Hüvely István.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: hotel miskolc

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr271644445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása