Húszéves a Slow Food – Új Convivium Tokaj-Hegyalján

2009. december 18. 09:15 - hanyikur

A Slow Food mozgalom 20 éve kezdődött, amikor Carlo Petrini a rohamosan térhódító gyorsétkezéssel szemben a hagyományokat ápoló komótos étkezést tűzte ki céljául. Világszerte 132 országban közel 100 000 tagot számlál, több mint 800 helyi csoportban, ún. Conviviumban szerveződik.

A Conviviumok a Slow Food mozgalom sejtjei, szakmai-baráti körei, helyi szinten képviselve annak filozófiáját és kifejtve az erre épülő, a helyi érdekeket érvényesítő tevékenységeket. Novemberben megalakult a Slow Food Tokaj Convivium, alapító tagjai Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf, Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok tulajdonosai.

A csoport Tokaj-Hegyalja gasztronómiai értékeit és hagyományait szeretné ápolni és dokumentálni. Célkitűzés továbbá a biodiverzitás védelme (pl. elfelejtett gyümölcs- és zöldségfajták újratelepítése), az íz-nevelés, ill. a termelők-fogyasztók szorosabb kapcsolatának elősegítése.

A Tokaj Convivium december 10-én, a Slow Food 20. születésnapján a Terra Madre (Anyaföld) napon mutatkozott be a tállyai Oroszlános Borvendéglőben. Baranczó Attila séf egy ötfogásos menüt készített a helybeli specialitásokból.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr421606085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása