Konferenciatermet avattak a Hunguest Grandhotel Galyában

2009. december 17. 09:19 - hanyikur

Az Észak-Magyarországi Régióban található szállodáiban idén összesen 900 millió forintos fejlesztést valósított meg a Hunguest Hotels Zrt. A három hotelfejlesztéshez közös pályázatot nyújtottak be, s ezekhez összesen 348,6 millió forintnyi uniós forrást nyertek. A négycsillagos Hunguest Grandhotel Galyában ebből 228 milliós beruházással egy új, 300 személyes, szekcionálható konferenciatermet építettek a kapcsolódó kiszolgáló egységekkel, amelyek ünnepélyes átadására december 16-án került sor.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója beszédében a túlélés szimbólumaiként aposzrofálta a társaság új beruházásait, emlékeztetve arra, hogy a még a válság előtt eltervezett, jelentős bevételt generáló fejlesztés megvalósításáról minden bizonnyal le kellett volna mondaniuk a krízis beköszöntével, ha nincs az ezt támogató, közel 88 millió forintnyi uniós forrás.

Nagy Imre, az Észak-Magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke kifejtette: hisz a hegyvidéki turizmus reneszánszában, amit a sokasodó mátrai fejlesztések mellett az is jelez, hogy a környéken az utóbbi öt évben megduplázódott a vendégéjszakák száma.

Stuller András, a Galyatetőt is magában foglaló Mátraszentimre polgármestere a Hunguest Grandhotel Galya turisztikai jelentőségét méltatva elmondta: a település 120 ezres vendégéjszaka számának felét a Hunguest szállodája adja.

Az ünneplőkhöz a szalagátvágást követően csatlakozott Ujhelyi István államtitkár az uniós pályázatok jelentőségét hangsúlyozva kifejtette: e támogatásoknak kiemelt szerepük van abban, hogy a hazai szolgáltatók versenyképesebb helyzetben lovagolhassák meg a krízist követő új fellendülést.

(Képünkön balról jobbra: Nagy Imre, Hülvely István, Stuller András és Vincze József, a szálloda igazgatója.)

Szólj hozzá!
Címkék: konferencia hotel

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr661603893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása