III. Országos Gyógynövénynapok Bükkszentkereszten

2009. augusztus 12. 10:48 - Szóbanforgó

Első alkalommal 2007-ben, a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Zöldturizmus témaév keretében került megrendezésre az Országos Gyógynövénynapok. Az előző két év sikereire és a növekvő érdeklődésre alapozva, augusztus 8-9-én, immár harmadik alkalommal várták az érdeklődőket Bükkszentkeresztre, ahol a hagyományteremtő esemény keretében idén is több ezren ismerkedhettek meg a magyarországi gyógynövényekkel, hatásukkal, továbbá a falu összes vendéglátóhelyén ingyenesen kóstolhatták meg a legendás „bükki füvesember”, Szabó Gyuri bácsi gyógyító teáit.

A rendezvényt augusztus 8-án, Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg. A program részeként az érdeklődők előadásokat hallhattak a gyógynövények szerepéről a különböző betegségek megelőzésében, az ősi magyar népi gyógyászatról, továbbá ingyenes, személyre szabott gyógynövényes tanácsadást kaphattak Gyuri bácsitól és a meghívott előadóktól.

A rendezvény a Magyar Turizmus Zrt., a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, Bükkszentkereszt Község Önkormányzata, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és a Pharmaherb Kft. együttműködésében valósult meg.

www.gyorgytea.hu

Szólj hozzá!
Címkék: természet bükk

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr961304658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása