Gyógyászat és turizmus Nógrádgárdonyban

2011. február 18. 09:31 - Sándi

Február 11-12. között rendezték meg az I. Nógrádgárdonyi Ergospirometriás Napokat. A rendezvény helyszínét adó, egyedi, medical wellness szolgáltatásokat nyújtó nógrádgárdonyi Kastélyszanatórium és Egészséghotel 2009-ben nyitotta meg kapuit a szív-érrendszeri rehabilitációra váró betegek, illetve a kardiovaszkuláris kockázatukra kíváncsi, életmód-változtatásra kész, egészségtudatos vendégek számára.
Az ergospirometra vizsgálatnak az első pillanattól kezdve nagy szerepet szántak az itt dolgozó orvosok az állapotfelmérésben, a légúti társbetegségek szűrésében, a rizikóbecslésben, illetve a különböző edzésprogramok megtervezésében. Ennek során felismerték, hogy a módszer milyen nagy hagyományokkal rendelkezik a világban, és változatlanul érdeklődésre tart számot az élettan és a testnevelés kutatói, valamint a sport- és katonaorvosok körében is. A kardiológián belül is egyre több területen válik a módszer kulcsfontosságúvá.
E közös érdeklődés alapján jött létre hagyományteremtő módon az I. Nógrádgárdonyi Ergospirometriás Napok, melyen a különböző szemléletet, érdeklődési területet reprezentáló szakemberek találkozhattak, megismerhették egymás munkáját. A színes, multidiszciplináris program a további közös munka alapjául is szolgálhat. Az érdekes előadásokon túl, szakmai eszmecserék, bemutató vizsgálatok, kulturális és kulináris élmények is színesítették a rendezvényt.

 
forrás:turizmus.com
 
 
Szólj hozzá!
Címkék: nógrád

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr342669839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása