TDM projektindító Gyöngyösön

2010. július 02. 10:14 - hanyikur

Június 30-án tartották a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület TDM projektindító eseményét. Gyöngyös Város Önkormányzatának szervezésében még 2009 júliusában jött létre 28 alapító taggal a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület, jelenleg ez az egyetlen olyan turisztikai egyesület a környéken, amelynek tagjai TDM támogatáshoz juthatnak. A pályázati eredményeként az egyesület részére az év elején mintegy 45 millió forintos támogatást ítéltek meg. A TDM szervezet 2010. május 10-én írta alá a támogatási szerzõdést, a rendelkezésre álló összegbõl 2010 õszén megújul a Tourinform iroda, korszerû, a XXI. század igényeinek megfelelõ szolgáltatásokkal várja majd a vendégeket.  A pályázati forrás mellett jelentõs segítséget jelent a TDM szervezet költségvetésében a Gyöngyös Város Önkormányzata részérõl biztosított pályázati önerõ és az általa biztosított további tízmillió forint összegû támogatás is.

A TDM szervezet és Gyöngyös Város Önkormányzata 2010. június 30-án középtávú együttmûködési megállapodást írt alá, melyet 2010. június 29-én az önkormányzat képviselõ-testülete megtárgyalt és elfogadott. Ennek értemében a jövõben szoros együttmûködés alapján kaphat új lendületet a mátrai turizmus. Június 30-án a TDM szervezet és a Károly Róbert Fõiskola együttmûködési megállapodást írt alá, melynek jelentõségét az adja, hogy a térség meghatározó felsõoktatási intézményével a jövõben szoros munkakapcsolat alakulhat így ki.

A TDM szervezet jelenleg 36 taggal rendelkezik, folyamatos az érdeklõdés a szervezet munkája iránt. A tagépítés elsõ üteme várhatóan év végére fejezõdik be, a tervek szerint 60-70 taggal. Ezzel egy széles társadalmi bázison alapuló szervezet kezdheti meg a 2011-es évet egy megújult, korszerû irodában, megfelelõ infrastrukturális és humán erõforrások rendelkezésre állásával. A TDM szervezet reményei szerint a 2011-es turisztikai szezonban már láthatóak lesznek az elsõ kézzelfogható eredmények is.

A képen balról jobbra: Végh Attila, Gyöngyös város alpolgármestere, Hiesz György Gyöngyös város polgármestere, Kósa László TDM elnök, dr. Magda Sándor, a Károly Róbert Fõiskola rektora és Kápolnai Nagy Ágnes TDM menedzser.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr132124843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása