A vártnál kevésbé esett vissza az idegenforgalom Hevesben

2010. március 03. 14:17 - hanyikur

Az előrejelzésekben szereplő 20 százalékkal szemben, csak 10 százalékkal esett vissza 2009-ben az idegenforgalom Hevesben - jelentette ki a megyegyűlés elnöke hétfőn Egerben. A 2008-as évhez képest 9 százalékkal kevesebb vendég kereste fel a megye szálláshelyeit és 10 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma - közölte Sós Tamás a Heves Megyei Közgyűlés idegenforgalmi szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

 Hozzátette, hogy a további visszaesést jelentős fejlesztésekkel kívánják megakadályozni. Ismertette: a megyébe látogató 286 ezer vendég 96 százaléka belföldről, a többiek elsősorban Lengyelországból és Németországból érkeztek a megyébe. Emellett dinamikusan nőtt a Csehországból, Romániából és Szlovákiából Heves megyébe látogató turisták száma. A kedvező tendenciákat a szálláshelyek és az attrakciók bővítésével igyekeznek erősíteni, amelyet segít, hogy az elmúlt időszakban 20 idegenforgalmi jellegű Heves megyei pályázat, összesen 7,32 milliárd forint támogatáshoz jutott az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Regionális Operatív Programjából (ROP). Ezek közül már 12 projekt már megvalósult a ROP 6,46 milliárd forintos segítségével.

 Sós Tamás ezek közül kiemelte az egri Török fürdő, illetve a gyöngyösi Mátra Múzeumnak otthont adó Orczy kastély felújítását. A jövő fejlesztései között említette a 2011-re 2,2 milliárd forintos költséggel Poroszlón megvalósuló Tisza-tavi ökocentrumot, amelyben a többi között helyet kap egy 726 ezer literes akvárium is. A szálláshely-bővítések közé sorolta a mátraházai Ózon- és Bérc Hotel fejlesztését, illetve mátraszentimrei Narád Hotel kapacitásnövelését.

forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr741805737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása