Ízletes palócleves, erdei gyümölcsökkel ízesített vadhús, íncsiklandó sertésételek, finomabbnál finomabb tészták és gombócok… A Mátra környékén kínált ételekből nem is olyan nehéz másfélmillió kalóriányit fogyasztani. Csakhogy a leghegyesebb régióban arra is figyelnek, hogy lazán ledolgozhassuk a bevitt energiatöbbletet.
Kép: itthon.hu
>>TIPP! Még több észak-magyarországi gasztroélmény
A Gasztroélmények Évében az Észak-magyarországi régió úgy döntött, hogy megmutatja, hogy nem csak túrázni, bringázni, síelni és szánkózni érdemes pl. a Mátrába járni, hanem egy jót enni is. A Gyöngyös-Mátra térség több vendéglátóhelye is összefogott, hogy új szintre emelje és modernizálja a palóc ízeket. A birkahúsos levesen, a omlós sertésszűzön és a mátrai borokon kívül bemutatkoznak a környék gyógynövényei, lekvárjai, erdei finomságai is.
A Másfélmillió kalória Észak-Magyarországon természetesen nem féktelen lakomázásra csábít. A Mátra környéki vendéglátók abban igyekeznek segíteni, hogy az ízlelőbimbóink a tudatosabb élet és az egészségesebb, helyi választások felé tereljenek. A házias ízek mellé rengeteg kirándulási lehetőséget ajánlanak, a desszert után gyógyvízben merülhetünk alá, de akár érdekes járműveket is kipróbálhatunk.