Szépül a Kéktúra - nézz bele!

2014. február 11. 15:40 - Észak-magyarországi régió

Több fronton és forrásból is folyik az Országos Kéktúra vonalának fejlesztése, hogy még vonzóbbá váljon a bakancsos túrázók számára. Ennek egyik projektelemének felújításába kukkanthatunk bele.

Aki figyeli a sajtót és/vagy érdeklődik a túrázás iránt, már biztosan hallotta, hogy a kormányzat is minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a túrázás népszerűsítésére, valamint az ehhez kapcsolódó intézmény- és eszközrendszer fejlesztésére. Magyarra fordítva a szót, mindez a lelkes természetjárók komfortérzetét hivatott növelni - tisztább és karbantartott túraszakaszok, kényelmes - idézem - "osztrák színvonalú" turistaházak, valamint 21. századi támogatás mobiltelefonos applikáció segítségével.

Na, de ne rohanjuk ennyire előre, ezek ugyebár a tervek. Amit viszont a saját szemünkkel is láthatunk, az például a galyatetői Péter hegyese kilátó felújítása és magasítása, illetve a kilátóhoz vezető ösvény megújítása. Ha minden igaz február végén be is fejeződik a munka, szóval az igazi túraszezon kezdetére már birtokba is vehetjük. Akit érdekelnek a felújítás részletei és apróbb mozzanatai - szöveg helyett képekben - az ebben a Facebook fotóalbumban csemegézhet.

galyateto_kilato_kektura

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr45809437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása