Éld újra Tokajt!

2013. május 27. 11:40 - Észak-magyarországi régió

Május közepén nyitotta meg kapuit a Basilicus Borkultúra Központ, amely hagyományos, mégis újszerű borélményeket tartogat Tokaj-Hegyalján.

Több száz éves hagyományok és borkultúra, fiatalos lendülettel fűszerezve – talán így lehetne jellemezni a Tokaji borvidék első, komplex borturisztikai szolgáltatásokat nyújtó kulturális központját. Az alapok kiválóak: egy történelmi borvidék, világhírű borok, egy világörökségi helyszín és megannyi kiváló borászat – erre lehet építeni. Azonban az építkezés önmagában még nem elegendő a sikerhez, kell valami plusz, amivel úgy fest a Basilicus rendelkezik.

A Basilicus ugyanis nem egyszerűen borkóstolást kínál, hanem komplett borélményeket. Legyen szó akár borszakértőkről, akár kikapcsolódást kereső családról, vagy egy vállalati rendezvényről, mindenki számára remek kiegészítő programokat tudnak biztosítani. Szervezett dűlőlátogatás, kerékpáros- és vízitúrák, látványpince- és étteremtúra, a gyermekeknek játszótér, és természetesen a kiváló bor- és kézműves termékek kóstolója várja a látogatókat. Kérésre akár a tartózkodás minden percét megszervezik számunkra, hogy erre se legyen gondunk.

A kézműves termékekről érdemes még pár szót ejtenünk, ugyanis a kulturális központ célkitűzése többek között a kiváló minőségű kézműves termékeket gyártó kis- és mikrovállalkozások segítése is. Így tudhatjuk, hogy ha valamilyen sajt-, hús-, lekvár- és egyéb termékeket kóstolunk vagy vásárolunk náluk, azzal nem csak a gyomrunknak, de a helyi gazdaságnak is jót teszünk egy kicsit.

A Basilicus azonban nem szeretne megragadni a Tokaji borvidéken, ezért több fővárosi étteremmel is partnerségi kapcsolatot ápol, hogy a budapesti közönséggel is megismertessék a kiváló tokaji borokat, és szélesebb körben népszerűsítsék a borkultúrát. Mindehhez színvonalas borvacsorák, komoly szakmai háttér és szakképzett sommelier-ek is rendelkezésre állnak.

Tokaj-Hegyalja új élményekkel hívogat, ennek a csábításnak pedig nehéz ellenállni. Hagyományok, helyi értékek, kiváló borok, érdekes programok, újszerű megközelítésben. Kár lenne kihagyni.

Basilicus Borkultura Kozpont.jpg

Fotó: Basilicus Borkultúra Központ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr165320087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása