Kelet felé nyit a Tokaji

2012. augusztus 08. 09:15 - Észak-magyarországi régió

Újabb exportsikert könyvelhet el a Tokaj Kereskedőház Zrt., azzal, hogy augusztus 3-án aláírásra került a társaság és a kínai EUROPE-CHINA BUSINESS CO. LTD. szállítási szerződése. Mint azt Dr. Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója elmondta, a lépés mérföldkőnek tekinthető a Tokaj Kereskedőház életében, hiszen igaz, hogy már korábban is szállítottak Kínába a társaság boraiból azonban most aláírt megállapodás keretet is ad a nemzetközi együttműködésnek, amivel fontos márkaképviseleti hídfő jött létre Kínában.

A sajtótájékoztatóval egybekötött szerződésaláírás után Dong Yue Senyang tartomány Európai és Kínai gazdasági kapcsolatokkal foglalkozó társaságának igazgatója elmondta: Kínában egyre nagyobb az érdeklődés a magas minőségű termékek iránt. Így a tokaji boroknak is komoly esélyük lehet a Távol-Keleti ország másfél milliárdos potenciális vásárlót jelentő piacán.
A szerződés létrejötte, amelyet több éves előkészítő munka előzött meg, nemcsak a Tokaj Kereskedőház számára, hanem az egész borvidék szempontjából is gyümölcsöző lehet, hiszen az exportlehetőség kapcsán megnövekedő felvásárlási szándék a Tokaj-hegyaljai kistermelőket is plusz bevételekhez jutatthatja, tette hozzá Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő.

Forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!
Címkék: tokaj szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr784701237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása