Új igényekre építik a hotelt

2011. május 27. 08:37 - Sándi

Letették a Hotel Platán Gyógy-idegenforgalmi és Rekreációs Központ alapkövét Egerben.

Az Imola Építő Kft. saját beruházásban hoz létre egy gyógyturisztikai rekreációs központot a volt Platán étterem területén, közvetlenül az egri termálfürdő mellett. A beruházás összértéke 1,7 milliárd forint.

Tóth Imre, a húszéves Imola Cégcsoport ügyvezetője szerint a vállalkozás következő húsz évét alapozzák meg a 2008-ban megálmodott, s a válság idején tervezett fejlesztéssel. Elmondta, a szállodát elsősorban külföldi, főként norvég vendégek érkezésére alapozzák.

A 44 szobás, két lakosztályos, négycsillagos szálloda a borturizmusra is alapoz majd. A termálfürdő húsz évig biztosítja a gyógyvizet a hotel számára, s a komplexum szolgáltatásait is igénybe vehetik a szálloda vendégei. A Hotel Platán wellness és gyógyászati részleggel is rendelkezik majd, a reumatológiai, ortopédiai, neurológiai, traumatológiai kezelések mellett fogászati kezelést is nyújt.

Az alapkő letételén – a kazettában helyet kapott lapunk egyik példánya is – részt vett dr. Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára. Szerinte meg kell tanulni, miként lehet fölhasználni a gyógyturizmust az ország felvirágoztatására. Megígérte, hogy a hotel első rendezvénye egy nemzetközi gyógyturisztikai konferencia lesz.

Habis László, Eger polgármestere szerint a szálloda nem a meglévő tortát osztja tovább, hanem új igényt hoz. Horváth László kormánymegbízott ígérete szerint az építkezés minél kevesebb bürokratikus akadályba ütközik majd.

forrás: heol.hu

 

Szólj hozzá!
Címkék: hotel eger

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr432935932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása