Bejegyezték a Magyar TDM Szövetséget

2011. április 20. 08:58 - Sándi

 A január 28-án Esztergomban megtartott alakuló ülést követően az elmúlt napokban bejegyezték a Magyar TDM Szövetséget. Balogh Károly, a közhasznú társadalmi szervezetként létrejött országos szövetség elnöke kifejezte örömét, hogy a 16 alapító TDM-szervezet mellett a bejegyzéssel immár hivatalosan is megnyílik az út első körben további mintegy 15 TDM-szervezet előtt a csatlakozásra, amelyek az elmúlt időszakban szintén kinyilvánították belépési szándékukat.

 
A szövetség várja a további már bejegyzett, egyelőre nem tag TDM-szervezetek belépését, azonban bármely további szervezet és magánszemély csatlakozását is szívesen látja, aki elkötelezett a magyar turizmus megújítása és a magyar turisztikai intézményrendszer talpra állása, s így a TDM-rendszer továbbfejlesztése iránt.
A közeljövőben a szervezet számos konkrét lépést tervez és egyeztetést kíván kezdeményezni annak érdekében, hogy a hazai TDM-rendszer a továbbiakban is szakmai irányelvek mentén fejlődjön, illetve a jogi–közgazdasági, fenntarthatósági, fejlesztési és szakmai együttműködési környezet - a külföldi jó működési példákhoz hasonlóan – a lehetőségek nyújtotta legoptimálisabb módon támogassa a magyar turizmus helyi, térségi szervezeti rendszerének továbbfejlődését, megerősödését és kibontakozását. Hiszen a magyar turizmus intézményi alapjainak megerősítése, azaz erős intézményesített helyi, térségi szakmai alapok megteremtése nélkül, melynek legfontosabb bázisai - a magyar turizmus irányításának központi szervei mellett - a magyar TDM-szervezetek és desztinációk, nem létezhet erős és sikeres XXI. századi magyar turizmus sem – hangsúlyozza a szövetség lapunkhoz eljuttatott közleményében. 
A legújabb aktualitásokról, legfontosabb kihívásokról a várhatóan májusban - előreláthatólag május 19-20-án Tokajban - megrendezésre kerülő következő országos TDM-konferencián tárgyalnak a TDM-szervezetek és a meghívott szervezetek, szakmai partnerek képviselői. A TDM Szövetség elérhetősége: tdmszovetseg@gmail.com.
 
forrás: turizmus.com
Szólj hozzá!
Címkék: szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr192841696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása