Fel a léceket, még tart a hazai síszezon!

2011. február 21. 15:56 - Sándi

 Néhány centiméteres friss hó hullott az elmúlt napokban a magyar hegyekben, és a hideg időben a húágyúk is folyamatosan működtek, így több pályán ideális viszonyok várják a síelőket - közölte a SíTv.hu.
A hóágyúknak köszönhetően a legnagyobb magyar síközpontokban már az 1 métert is eléri a hóvastagság.Jelenleg öt magyarországi sípályán működnek a felvonók, Kékestetőn, a mátraszentistváni Síparkban, az eplényi Síarénában, Visegrádon, illetve Sátoraljaújhelyen
A Síparkban és a Síarénában 50 és 100 centiméter között van a hóvastagság, az összes felvonó működik, nagyjából 3-3 kilométernyi pályát lehet használni.

Bánkút és Dobogókő nem adja

Az Északi-középhegységben 5-10 centiméter hó esett a héten, de ez ahhoz nem elég, hogy a hóágyúkkal nem rendelkező síterepeken is elindítsák a felvonókat. Így, továbbra sem lehet síelni Bánkúton, illetve a Budapesthez közeli Dobogókőn.
 
Több helyen programok várják a vendégeket. A Mátrában látványos snowboard versenyt rendeznek a legjobb magyar hódeszkásokkal, Eplényben pedig a leggyorsabban síelő rendőrök és tűzoltók küzdenek majd egymással, sőt farsangi buli is lesz.
 
forrás: turizmusonline.hu
 
 
Szólj hozzá!
Címkék: mátra

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr42677290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása