Ötmilliárdos támogatásról mondtak le a régióban

2011. február 09. 14:47 - Sándi

 A gazdasági válság és az önerő hiánya miatt az észak-magyarországi régióban 5,6 milliárd forintnyi megítélt támogatásról mondtak le a pályázatok nyertesei.

A gazdaság-, turizmus- és településfejlesztést érintően születtek olyan döntések az érintettek részéről, hogy nem tudják felhasználni a megítélt támogatást, vagyis egyedül a közlekedésfejlesztés terén nem volt visszalépés - mondta Becsó Zsolt, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke kedden Salgótarjánban sajtótájékoztatón.
 
A visszalépés okát az önerő hiánya okozta, illetve az, hogy nem tudtak banki hitelhez jutni - tette hozzá. Az elnök hangsúlyozta: ez az összeg nem vész el, a felszabadult forrást a fejlesztési tanács átcsoportosíthatja, azonban az utolsó három évben már nincs hibázási lehetőség, mert azok a források, amelyek "bentragadnak", nem lesznek támogatási szerződéssel lekötve 2013 végén, visszakerülnek az Európai Unióhoz.  
Becsó Zsolt kitért rá: folyamatosan monitorozzák a pályázati rendszert, hogy ezt elkerüljék. A regionális tanács elnöke kérdésre elmondta: Nógrád megye az észak-magyarországi régióban támogatási szerződéssel lekötött keretösszeg 11 százalékát mondhatja magáénak.    
 
Közlekedésfejlesztésben például az átlagnál jobban szerepelt a térség, Nógrád nagy hiányossága a gazdaságfejlesztés terén mutatkozik - tette hozzá, és érzékeltetésül arányszámokat is ismertetett, a régió három megyei jogú városát hasonlította össze gazdaság-, telephelyfejlesztés, ipari terület előkészítése szempontjából. Eszerint Miskolcon 12 milliárdos volt a támogatás, Egerben 1,5 milliárd, Salgótarjánban pedig 200 millió forint.
 
forrás: heol.hu
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr402649206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása