Elkezdődtek a Pannon-tenger Múzeum építési munkálatai

2010. november 04. 14:49 - Ákos23

A nagyobb földmunkával járó építkezéseket megelőző régészeti ásatások befejeztével, szerdán elkezdődtek a Pannon-tenger Múzeum építési munkálatai. A Herman Ottó Múzeum kibővítésének is tekinthető, látogatóbarát múzeumi rendszer kialakítását is magába foglaló beruházás nyomán az előkertben egy 940 négyzetméteres speciális kiállítócsarnok valósul meg a tervek szerint legkésőbb 2012 májusáig.
Az elsősorban a bükkábrányi külszíni fejtésnél talált, Európában egyedülálló mocsáriciprus-leletek bemutatására épülő, speciálisan a föld alatt kialakítandó, 940 négyzetméteres helyszín európai uniós támogatással, 369,2 millió forint felhasználásával valósul meg. Első lépésben az épület előtt található burkolatot szedték fel, méghozzá úgy, hogy az később újrahasznosítható legyen. Ezt követően speciális, fúrt cölöpökkel támasztják majd meg a Herman Ottó Múzeum épületét.
A kötelező feltárás során leletekre bukkantak a régészek. Ezek egy részét a Tímármalom úti raktárban tárolják az új épület elkészültéig. A tervek szerint három kiállítócsarnokot, konferenciatermet is magába foglaló Pannon-tenger Múzeum építésével még ebben az évben el szeretnének jutni a kivitelezők a hét méteres mélységig, így tartható lesz a már említett, 2012 közepére tervezett átadási időpont. A kivitelezők az építkezés alatt fokozott figyelmet kérnek a környéken a gyalogosoktól, de az úttesten közlekedőktől is.

Forrás: www.minap.hu

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr472423216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása