Elismerés és hosszabbítás az Ősvilági Pompejinek

2010. november 04. 14:17 - Simisimiya

 A nyáron befejeződött turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően idén is jó évet zár az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. Az őszi iskolai szünet miatt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért a park meghosszabbított nyitva tartással, november 14-ig várja látogatóit. Az előre bejelentett csoportokat ezután is fogadják, és egész évben igénybe vehető a 150 fős konferenciaterem is. 

 
Az immár hagyományosnak mondható Luca-napi kézműves vásárt idén december 11-12-én rendezik meg. Ismét eljön a losonci Kármán József Színház társulata, akik ezúttal a Bolond vasárnap című komédiát adják elő. Újdonság lesz, hogy mindkét napon borkóstolóval, illetve borvásárral egészül ki a program; a látogatók egri tájjellegű borok közül válogathatnak.
Őszi hír az is, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága úgy döntött, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület számára odaítélt Európa Diplomát - a terület példás természetvédelmi kezelése és látványos geoturisztikai fejlesztése miatt - az eddigi 5 éves periódus helyett ez idáig példátlan módon, 10 éves időszakra, 2020 szeptember 11-ig meghosszabbítja. Az ipolytarnóci védett terület 1995-ben kapta meg először az Európa Diplomát a terület magas színvonalú fenntartásának az itt található földtani, paleontológiai értékek bemutatási színvonalának az elismeréseként.
http://ipolytarnoc.kvvm.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr32423145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása