Bringával Kassa és Sárospatak között

2010. szeptember 23. 12:00 - Ákos23

2011 végére készülhet el a két várost összekötő 72 kilométeres kerékpárút befejező, 40 kilométernyi szakasza.
A kétmillió eurós beruházás pénzügyi feltételeit az Európai Unió, a magyar és a szlovák állam, valamint a programban résztvevő önkormányzatok biztosítják.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházán szerdán tartott projektindító rendezvényen elhangzott: az új beruházás részeként - részben új kerékpárutak építésével, részben kisforgalmú utakon táblák elhelyezésével - több mint 40 kilométer új kerékpárút készül el a zempléni Hegyközben magyar és szlovák oldalon együttvéve.
Szlovák területen egy gyalogos híd is épül a Hernád felett, ezzel elkészül a Sárospatak és Kassa közötti EuroVelo kerékpárút teljes, 72 kilométer hosszú szakasza. 
   
A 72 kilométeres szakaszból az elmúlt tíz év alatt Sárospataktól a füzérradványi útelágazásig mintegy 30 kilométer már megépült, a helyi polgármesterek és idegenforgalmi szakemberek szerint amióta a kerékpárút csaknem fele használható, jelentősen emelkedett a biciklis turisták száma a vidéken és örömmel használják a helyi lakosok is.
   
A gerincúthoz kapcsolódó hegyközi kerékpárutakkal a térségben körbekerékpározható útvonal eléri majd a 200 kilométeres hosszúságot, és mintegy 30 szlovákiai és magyarországi települést érint. A már említett beruházás értéke eléri a 2 millió eurót, ennek egy része európai uniós támogatás - 1,7 millió euró -, 200 ezret a két ország biztosít, a maradék 100 ezer eurót pedig a programban résztvevő önkormányzatok állják.

Forrás: www.turizmusonline.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr732317544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása