A raftingot azért még nem ajánljuk

2010. május 16. 11:31 - hanyikur

Az extrém esőzés miatt áradnak a folyók Észak-Magyarországon. Több szakaszon van árvízvédelmi készültség, árhullám várható a Tiszán, a Zagyván, az Ipolyon, a Sajón, a Hernádon és a Bodrogon is. A Sajón akár az eddig valaha mért legmagasabb vízállás (400 centiméter) rekordja is megdőlhet, erre számítanak a Hernádon is.

Ipolytarnócon is minden idők legnagyobb árvizére számítanak. A település veszélyeztetett lakóházainak bejáratához több száz homokzsákot helyeztek el védekezésként szombaton. A faluban az eddigi legnagyobb árvíz idején 410 centiméterre emelkedett az Ipoly vízszintje - akkor a faluszélen két utca lakóházait vette körbe a víz. Szombaton 360 centiméteren állt a víz Ipolytarnócnál, de néhány óra alatt fél métert is emelkedhet a folyó vízszintje.

forrás: www.origo.hu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr632006822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása