L'Huillier-Coburg-kastély felújítása Edelényben

2010. április 22. 13:32 - hanyikur

Az edelényi Kastélysziget Kulturális - Turisztikai Központ kivitelezési munkálatai 2009 nyarán kezdődtek el. Jelenleg a kastélyépület tetőrekonstrukciója 90%-ban elkészült. A földszinten megtörtént a barokk szint visszaállítása, az emeleten a szerkezeti megerősítések, feltöltés cserék 60%-ban elkészültek. Az íves patkószárnyak és a pavilon épületek bontási munkái befejeződtek. A kápolna hiányzó boltozata visszaépítésre került. A geotermikus fűtéshez szükséges szondák fúrása a belső udvarban befejeződött. A parkban lévő életveszélyes fák engedélyezett kivágása megtörtént. A parkoló és fogadó épület szerkezetépítési,  közműépítési munkái elkezdődtek. A kivitelezési munkák az elfogadott ütemtervnek megfelelően folynak.

Az edelényi Kastélysziget Kulturális - Turisztikai Központ csaknem 2 milliárd forintos kiemelt projektje az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) Turisztikai Attrakciók Fejlesztése keretében valósul meg uniós támogatással. A beruházás során megvalósul a kastély épület rekonstrukciója, külső-belső felújítása, a termeiben található művészeti értékek restaurálása, valamint felújításra kerül a teljes kastélypark területe csaknem 5 hektáron.

 

Szólj hozzá!
Címkék: vár baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr401942457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása