Adózási tudnivalók falusi vendéglátóknak

2010. március 17. 16:16 - B.Zs.

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (Fatosz) hírlevele szerint számos érdeklődő kereste fel központi irodájukat, mert a televízióban és különböző APEH-os fórumokon arról értesültek, hogy a falusi vendéglátók csak vállalkozási formában biztosíthatnak étkezést vendégeiknek. Az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatóságának főosztályvezetője a Fatosznak elmondta, ilyen tájékoztatást nem adott ki a hatóság, és nincs olyan jogszabályi háttér, amely étkezés biztosításakor előírná a falusi vendéglátók számára a vállalkozási formát. Többször felmerült kérdésként az is, hogy az átalányadózók hogyan adjanak számlát az alkalmankénti étkeztetésről. A főosztályvezető felhívta a figyelmet, hogy az átalányadó kizárólag szállásadáshoz kapcsolódik, az étkeztetést külön be kell jelenteni az APEH-hoz, s az ehhez a tevékenységhez köthető SZJ számmal állíthat ki számlát a vendéglátó. A Fatosz a napokban hivatalos állásfoglalást kér a fenti és további kérdésekről. A szövetség a honlapján adózási tudnivalókat bemutató menüpontot alakított ki.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: falusi turizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr441847346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása