Megalakult a Slow Food Tokaj Conivium

2009. december 03. 11:19 - hanyikur

Az 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja, ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál. A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik.

A Slow Food Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául. Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf, valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.

A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása december 10-én 18:30-kor lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben. Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés menüt szolgál fel.

info: info@oroszlanos.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr581570791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása