Az 1989-ben alakult Slow Food a biodiverzitás védelmét, az íznevelést, a helyi közösségek által megtermelt termékek megóvását propagálja, ma már a világ 132 országában több mint 100.000 tagot számlál. A mozgalom alapját a helyi csoportok, a Conviviumok képezik.
A Slow Food Tokaj Convivium a helyi hagyományok gyűjtését és megőrzését, ízműhelyek, szakmai kóstolók szervezését tűzte ki céljául. Az alapító tagok között van Gergely Miklós, a tállyai Oroszlános Borvendéglő tulajdonosa, Baranczó Attila séf, valamint Wille-Baumkauff Márta és Stefan, a Pendits Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosai.
A Tokaj Convivium első nyilvános bemutatkozása december 10-én 18:30-kor lesz a tállyai Oroszlános Borvendéglőben. Ezen a napon ünnepli a Slow Food világszerte az un. Terra Madre (Anyaföld) napot. Baranczó Attila séf a Pendits és a Szirmay Kúria boraihoz a helybeli specialitásokból meglepetés menüt szolgál fel.
info: info@oroszlanos.hu