TDM közgyűlés a térségi együttműködés jegyében Sárospatakon

2009. november 13. 09:37 - hanyikur

A Tokaj-Hegyalja - Zemplén TDM Szövetség november 11-én tartotta közgyűlését Sárospatakon, az Újbástya Rendezvénycentrumban. A közgyűlés szakmai fórumként indult, amelynek legfontosabb kérdéseit a TDM-szervezet továbbfejlődése, a térségi TDM-pályázat benyújtása és az együttműködés kibővítésének lehetőségei jelentették.

A rendezvényre meghívást kapott minden olyan szervezet, amely a térség turizmusának fejlődésében szerepet játszik, így a B-A-Z Megyei Önkormányzat, valamennyi helyi TDM-szervezet (Abaúj, Tokaj-Szerencs, Sátoraljaújhely-Hegyköz, Sárospatak és Környéke), az illetékes Vízügyi, Nemzeti Park és Erdészeti Igazgatóságok, a térségi jelentőségű múzeumok, a legnagyobb szolgáltatók és attrakciók képviselői, a kistérségi társulások vezetői, valamint a Magyar Turizmus Zrt., a NORDA (Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség) és a Regionális Marketing Igazgatóság képviselői.

Az ülésen jelenlévők egyértelmű szándékukat fejezték ki, hogy a térségi együttműködést  Zemplén valamennyi helyi TDM-szervezetével közösen valósítják meg, és döntés született a TDM-pályázat szakmai részének összeállításáról, amit a helyi TDM-menedzserek közösen dolgoznak ki.

Mivel a térségi TDM-szervezet elsősorban turisztikai marketingtevékenységet végez, működése valódi űrt töltene be a térség piacra jutásában. Ehhez a munkához elengedhetetlen egy jól felkészült TDM-menedzser alkalmazása, aki a helyi TDM-menedzserekkel szorosan együttműködve gondoskodna - végső soron - több vendég és nagyobb bevételek realizálásáról, térségi szinten.

A szövetség irányában együttműködési szándékát fejezte ki többek között az Aba Turisztikai Egyesület, a B-A-Z Megyei Önkormányzat és Füzérkomlós Önkormányzata, ami magában hordozza a szövetség továbbfejlődésének és a pályázati támogatás elérésének lehetőségét.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr541521906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása