Idén ismét Virágos Magyarországért verseny

2009. március 20. 09:24 - torosziget

Kunczéné Fellegi Katalin, a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny fővédnöke, a Radisson BLU Béke Hotel Zsolnay termében tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentette, hogy idén már 16. alkalommal hirdetik meg az ország legsikeresebb és évente közel kétmillió embert mozgósító, a környezetet szebbé, kulturáltabbá tevő Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt. A 2009. évi városok és falvak versenyén való részvétel feltételei a korábbiakhoz hasonlóak, vagyis az adott önkormányzat polgármestere interneten keresztül nevezheti be a települést. A kategória győztesek fődíja: Magyarország képviselete a 2010. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe). A 12 európai ország részvételével zajló versenyben 2008-ban város kategóriában Gyula, falu kategóriában pedig Tápiógyörgye egyaránt ezüst fokozatot ért el. Idén, vagyis 2009-ben Szombathely (város), illetve Gelse (falu), a tavalyi győztesek képviselik Magyarországot.
Prutkai János, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a zsűri idén kiemelt figyelmet fordít a településeken a kulturális létesítmények környezetének gondozottságára, ideértve az oktatási intézményeket is.
Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár arról szólt, hogy a mozgalom fontos szerepet tölt be a vendégváró, kulturált országkép kialakításában. Egyúttal minden önkormányzatot arra buzdított, hogy csatlakozzanak a Virágos Magyarország programhoz, mivel a település szebbé, élhetőbbé tétele egyben közösségformáló, összetartó erőt is képvisel. 
A versenyre a www.viragosmagyarorszag.hu honlapon lehet jelentkezni.

A jelentkezés határideje: 2009. május 15.
Információ: Pollák Erika projekt manager: 06/30/250-4011,
Pécsi Melinda titkár: 1/488-8630, e-mail: viragosmagyarorszag@itthon.hu.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin IX. évfolyam, 2009/55. 2009. március 20., péntek

Szólj hozzá!
Címkék: természet

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr691013539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása