Múzeumok Éjszakája Északon

2014. június 17. 09:07 - Észak-magyarországi régió


Idén is vár a múzeumok éjszakája Észak-Magyarországon is, minden évben bővül a csatlakozó múzeumok, programok száma, remek és különleges élmények kavalkádja vár rátok, de előre szólok, hogy nagyon nehéz lesz választani.

Egerben a Líceumban: Varázstorony - panorámaterasz és Camera Obscura segít a magasból betekinteni Eger hangulatába. Klasszikus mesék diafilmen, vagy akár a barokk freskófestészet remekei is megtekinthetőek a Líceumban. Idén már a Kepes intézet kiállításai megtekinthetőek, ahol egy Egy éjszakás kaland előadás is érdekes élményt tartogat. Az Egri várban "kazamaták éjszakája" és „Kincsek a talpunk alatt” kiállítás, lesz tánc a tűz körül, kézműves műhely a Gótikus palota udvarán és további gyerek programok valamint követhetjük az Egri Vitézlő Oskola fáklyás felvonulását is Eger történelmi belvárosán keresztül. 

Miskolcon a Hermann Ottó múzeumban megtekinthető a Szász Endre gyűjtemény, és szép élmény lehet
Hollóházi porcelánfestés, mikor is elkészíthetjük saját készletünket szakemberek segítségével, lesz még gasztroudvar, fegyverbemutató és éjszakai tárlatvezetés. Lógjunk együtt! – Próbáld ki a barlangi kötéltechnikát a Marcel Loubens Barlangkutató egyesület, és az Alsódobszai Természetvédelmi egyesület barlangászaival, a múzeum belterében!  (Majdnem) mindent a kéznek! – játékos, interaktív „kutakodás” is vár a „Pannon-tenger Múzeumban” . Szentléleken, Pálos kolostorban pedig - Ismerkedj meg a Bükki barlangokkal! – Barlangászok segítségével kipróbálhatod ügyességedet és bővítheted tudásodat a barlangok rejtélyes világáról, lesz itt még ételkóstoló és Szentiván éji tűzugrás is.

Sátoraljaújhely-Széphalmon a Petőfi Irodalmi Múzeum - Magyar Nyelv Múzeuma vár a következő különleges programokkal lesz Nyelvlesen. Kalandozások a nyelv körül, Titkok Titka- A magyar nyelv múltja, jelene és jövője, érdekes lesz az év szava kihirdetése is, lesz hozzá néptánc, tűzugrás és a végén feltüzelve - társastáncoktatás is

és nem utolsó sorban az egyik lesz idén is Mátrában - Mátrai Múzeumok Éjszakája. Egész estés autóbuszos utazásra is lehet jelentkezni a Mátrában történelmi pincesortól várakon, tájházakon át olyan különleges helyszínekig kalauzolnak minket. Részletes program és az útvonalak.

Az eseményben résztvevő összes régiós és országos kiállítóhely ezen az oldalon szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. pedig egy nyereményjátékkal csatlakozik az akcióhoz, amely elérhető itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr906309207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása