Pálinka szerelmem... - Barackünnep Boldogkőváralján

2013. július 09. 15:11 - Észak-magyarországi régió

2013. július 12-14-én a baracké lesz a főszerep Boldogkőváralján. A gönci barack tiszteletére rendezett 2. Gönci Barack Vigasság azonban nem csak kizárólag a pálinkáról szól: lesz lekvár, szörp, termelői piac is, míg a színpadon Rúzsa Magdi erősíti a zenei vonalat, melyre Badár Sándor fog szócsépléssel kontrázni.
 

Gönc és térsége leghíresebb terméke között talán a kajszibarack, a környéken első sorban a magyar kajszi, a gönci magyar kajszi, a ceglédi bíbor kajszi illetve a pannónia fajtákat termesztik. Ezekből készül a földrajzi eredetvédett gönci barackpálinka is, mely annak köszönheti státuszát, hogy nem csak az alapanyaga helyi, de a pálinka lepárlására és palackozására is itt történik. A gönci barackpálinka ennek megfelelően csak Gönc térségében, mintegy 45 településen készülhet – sehol máshol a világon.

barack.png

A gönci barackpálinka egyik legismertebb gyártója, a BESTILLO Pálinkaház tavaly döntött úgy, hogy ezt a gasztronómiai különlegességet megismerteti a világgal. A tulajdonosok ezért életre hívták az 1. Gönci Barackfesztivált, mely tavaly júliusban számos programmal várta az érdeklődőket a BESTILLO látogatóközpontjában, Boldogkőváralján. A minden várakozást felülmúló sikert látva a szervezők úgy döntöttek, idén is megünneplik a gönci barackot és a belőle készülő pálinkát, így született meg a 2. Gönci Barack Vigasság ötlete.

A barackszüret idejére, július 12-14-ei hétvégére időzített 2. Gönci Barack Vigasság első sorban természetesen a barackról, a baracklekvár- és a pálinka főzésről szól majd. Megkóstolhatjuk az ebből készült helyi finomságokat, úgy mint a lekvárt, szörpöt, palacsintát, krumplilángost, rétest, fagyit és a perszepálinkát, továbbá megkóstolhatók a legjobb környékbeli éttermek különlegességei. Vasárnap  Magyarország egyik legismertebb gasztrobloggere: Fűszeres Eszter főz majd jótékony célú ebédet a BESTILLO látogatóközpontjánál.

A gasztronómiai élvezetek mellett sokszínű program is gondoskodik a színvonalas szórakozásról: részt lehet venni kézműves bemutatókon és foglalkozásokon, vasárnap mindenkit vár az első sorban őstermelők áruit kínáló Abaúj Piac, pénteken fellép a Budapest Bár, szombaton az Alma Zenekar, Rúzsa Magdi és Együttese, valamint még sokan mások – a házi gazda pedig Badár Sándor és Vajtó László lesz.

Igazi kulturális és gasztronómiai élményben lehet része tehát annak, aki július 12-14. között ellátogat a 2.Gönci Barack Vigasságra. Ünnepeljük együtt a gönci barackot!

Részletes program- és jegyinformáció>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr705397649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása