Észak-magyarországi városok összefogása

2010. február 01. 09:39 - hanyikur

Sárospatak és Sátoraljaújhely között alig 20 kilométer a távolság. Sárospatak - mint a térség kulturális központja - műemlék épületeivel, fesztiváljaival és fürdőjével vonzza a látogatókat. Az utóbbi években szálláskapacitása 2300 ágyra emelkedett (ebből jelenleg mintegy 100 a minőségi kínálat), de a közeljövőben új szállodával és panziókkal is bővül fogadókapacitása. Sátoraljaújhely viszont aktív turizmusát fejleszti. A decemberben átadott Zemplén Kalandpark, vagyis a téli-nyári sportközpont, a Zempléni hegység peremén megépült  Sátoraljaújhely – Széphalom – Mikóháza - Alsóregmec – Felsőregmec - és a már Szlovákia területén lévő Alsómihályi között létesült 13,5 km hosszú kerékpárút (területén négy pihenőhely létesült), remek sportolási lehetőséget kínál akár több napra is. A várostól alig 6 kilométerre lévő Kazinczy Ferencről híres Széphalomban található Magyar Nyelv Múzeuma és a mauzóleum kínál a sportolás mellett tartalmas kulturális élményt.A két város így remekül kiegészíti egymást programokkal valamint infrastrukturális kínálatával együtt és lehetőséget kínál a több napos tartalmas tartózkodásra is. A kultúrához és a sporthoz nem mellékesen hozzájárul a térség borászatainak kínálata valamint gasztronómiája is. Számos kisebb és nagyobb borászat várja az év minden szakában borkóstolásra a csoportos és egyéni vendégeket.Tokaj pedig mind kulturális téren (a Zsinagógában megnyílt konferencia központtal és a szomszédságában lévő Paulay Ede befogadó színház előadásaival), mind  világszerte híres aszújával, boraival, borfesztiváljaival járul hozzá a térség ismertségéhez és turizmusának felvirágoztatásához.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr31718873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A polgármester kitagadta azokat akik nem Fideszesek 2010.03.03. 00:37:58

Történelmi nap 2010. február 25-e Sátoraljaújhely történetében. A város polgármestere, Szamosvölgyi Péter kitagadta azokat akik nem Fideszesek. A város polgármestere megnyilatkozásával, kirekesztette 2/3-át a város lakóinak, ugyanis a szavazó korúak 2/...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása