Bor-kő túrák Észak-Magyarországon

2016. október 28. 12:43 - Észak-magyarországi régió

A hűvösebb idővel se maradjatok otthon, ilyenkor is sok lehetőség vár benneteket a szabadban. Ennek apropóján gondoltunk egy merészet és régiónk néhány boros helyszínét párosítottuk egyedülálló természeti kincseinkkel. 

bor-ko_nyito.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Új hotel nyílt Hollókőn

2016. október 10. 10:30 - Észak-magyarországi régió

A régió turizmusa szempontjából mindig jó hír, ha minőségi hotel nyitja meg kapuit. Külön öröm, hogy Észak-Magyarország legújabb szállodája, a négycsillagos Hotel Castellum, a világörökségi Hollókőn található, Nógrád megye szívében, hisz e környéken eddig nem volt hasonló szálláshely.

holloko_castellum_fobejarat_680.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Kisvasutak Napja Szilvásváradon

2016. szeptember 29. 14:00 - Észak-magyarországi régió

kisvasutak_napja_20161008_fejlec_640.jpgIdén Szilvásváradon lesz a Kisvasutak Napja október 8-án, szombaton. Tökéletes választás ez, mert a szilvásváradi az ország legnépszerűbb kisvasúti vonala. Érdemes hát kilátogatni a Bükk lábához, részt venni a programokon, kirándulni egyet az őszi erdőben. Kisvasútra fel!

Tovább
Szólj hozzá!

Csütörtöktől 9 fantasztikus program Tokaj-Hegyalján!

2016. augusztus 10. 15:43 - A.g.o.r.a.

Több mint ideális időt foghatunk ki Tokaj-Hegyalján ezen a hétvégén, ami már itt csütörtökön kezdődik. Ideális, mert a jó borok élvezetét és a csodaszép táj látványát rengeteg programmal, könnyű és komolyzenével, előadásokkal, piacozással, vízitúrázással, városlátogatással ötvözhetjük. De olyan különlegesség is lesz ezen a hétvégén, mint saját magunk komponálta tokaji aszús arcpakolás. 

_dsc2318.jpg

  1. BOR, MÁMOR… BÉNYE | CSÜTÖRTÖKTŐL VASÁRNAPIG

15 helyszínen több mint 40 zenés programmal, koncerttel és 12 erdőbényei borászattal tölthetjük el a hosszú hétvégét.  A fesztivál idei sztárfellépője a Lovasi András hobbizenekara, a  Kiscsillag lesz. 

  1. Zenélő Múzeumkert | nyár végéig

A Tokaji Múzeum nyáresti programjaiban is a zene játssza a  főszerepet. A  szabadtéri koncertjei az impozáns múzeum „díszletei között”  zajlanak:  a főtéri múzeumépület nagypolgári hangulatával, tokaji borokkal  a barátságos múzeumkertben.

Tovább
Szólj hozzá!

TOP 6 nem-csak-boros program Tokaj-Hegyalján

2016. július 14. 11:30 - A.g.o.r.a.

Vízitúrával, kecskesajt dizájnolással, szabadtéri balettel és zempléni gasztro-bringatúrával is találkozhatunk a klasszikus borkóstolós programok mellett a nyári Tokaj-Hegyalján.  

 

Bodrogzug vízitúra | EGÉSZ NYÁRON

A Bodrogzug az ország legszebb és legkülönlegesebb vízitúrázó területei közé tartozik. Ez az egyik legnagyobb kiterjedésű ártér, melyet rendszeresen elönt a víz, ugyanakkor az év bizonyos szakaszaiban akár gyalogtúrázni is lehett ugyanitt. A Bodrogzug vízi tanösvényéről itt tudhatunk meg többet - vízitúraszervezőt pedig itt találunk. 

Tovább
Szólj hozzá!

Hétvégi programdömping lesz Tokaj-Hegyalján

2016. június 22. 11:52 - A.g.o.r.a.

Június 24-25-26-án három napot felölelő hétvégére indulhatunk a varázslatos Tokaj-Hegyaljára: lesz bortúra Tarcalon, szurkolhatunk Tokajban, sárkányhajó versenyt nézhetünk, sőt, a Múzeumok éjszakája is ezen a hétvégén zajlik. Íme a 9 legjobb! 

1.   Tarcali borok hosszú éjszakája | Június 25.

Tarcalon a borok hosszú éjszakáján a pincesor borászai gyertyafényes borkóstolóra és bográcspartira invitálnak  különleges éjszakán.

Tarcal - Szent Teréz kápolna

Tovább
Szólj hozzá!

A világ legjelentősebb zenészei és zenei szakemberei ítéltek dalszerző díjat Lajkó Félixnek

2016. május 26. 12:00 - Észak-magyarországi régió

Az Észak-Magyarországon található lillafüredi Hámori-tavon készítette el élő-hangos dalát Lajkó Félix. Ez a nagyszerű dal és a gyönyörű természeti környezet nemcsak a mi tetszésünket nyerte el, hanem egy szakmai megmérettetésen is előkelő helyezést ért el.

lajko_felix2.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása