Újra nyit a Hollókői Vár, májusi programok Hollókőn

2015. május 05. 09:27 - Észak-magyarországi régió

2015. május 7-én hivatalosan is újra megnyitja kapuit a megújult és megszépült Hollókői Vár, és ennek örömére május 9-10-én a Várnapok keretén belül ingyenesen látogatható az erődítmény.

holloko_var_mtzrt_604.jpg

A majd egy évnyi rekonstrukciós és állagmegóvó munka eredményeképpen látogathatóvá válik az Öregtorony, ami a vár 1996-os megnyitásától kezdve zárva tartott. Födém került a XIII. század végén épített korabeli ebédlőre és a várkapitányi lakrészre. Kialakításra került a konyha, a kovácsműhely és két gazdasági épület (XVI. század), ez utóbbiban multimédiás eszközök segítségével látható lesz a „Hollókői Vár építéstörténete” című 3D-s animációs film.

A kétmilliárdos fejlesztési program egy része a XIII. században épült középkori vár állagmegóvó rekonstrukciós munkálatainak elvégzéséhez kapcsolódik.

Belépő:
Diák/nyugdíjas: 600 Ft, felnőtt: 900 Ft, pedagógusoknak érvényes igazolvánnyal a belépés díjtalan.
Nyitvatartás: mindennap 10 órától 17:30-ig
2015. május 9-10-én a Várnapok keretén belül ingyenesen látogatható.

További infó a hollókői vár honlapján: www.hollokoivar.hu

Hollókői Bornapok

És ha már itt tartunk, akkor mindenképp érdemes megemlíteni, hogy 2015. május 9-10-én Bornapok is lesznek a Hollókői Ófaluban. Torok nem marad szárazon!

Hollókői Bornapok 2015

holloko_bornapok_2015_majus_9-10_480.jpg

Pünkösd és várjáték

Május végén pedig a Pünkösd és a várjáték miatt érdemes menni Hollókőre. A világörökségi falu lakói ragaszkodnak a hagyományokhoz, így a pünkösdi népszokások elevenednek majd meg május 24-én. Másnap, május 25-én pedig Hollókő Várának Pünkösdi Királyát választják ki fegyverforgatási-, lovas illetve egyéb ügyességi feladatok teljesítésével. Mindezt több, gyerekeknek-felnőtteknek szóló program egészíti ki.

Pünkösdölés Hollókőn (2015. május 24.)    Pünkösdi várjáték (2015. május 25.)

holloko_punkosd_2015_majus_480.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr747431354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása