XI. Tolcsvai Borfesztivál

2014. augusztus 04. 10:52 - Észak-magyarországi régió

Országszerte rendeznek borfesztiválokat, de olyat, ahol a borokat szülőhelyükön, a szőlős dombok között, a több 100 éves pincék mélyén lehet kóstolni, úgy, hogy mindeközben egy különleges település ritka szépségeit fedezhetjük fel, csak egy helyütt találunk. Mégpedig Tolcsván!

Tolcsva-2014.jpg

Augusztus 8 - 10. között érdemes eljönni a Tolcsvai Borfesztiválra, mert az itt eltöltött órák, napok, a fesztiváli-, a bormúzeumi, a pincesori színpadon fellépő neves sztárok, folklór produkciók maradandó szórakozást ígérnek minden korosztálynak.

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár finom tolcsvai bor díjmentes megkóstolására.A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni, így többek között a felejthetetlen pinceséták során, a nemes-penésszel vastagon borított pincefalak hangulatos rejtekén.

 További információk,részletes programok ITT vagy a Facebookon.

Néhányan a fellépők közül:

Kasza Tibi - Tóth Gabi - Csík zenekar - R-GO - ByTheWay

Tolcsva_borfeszt.jpg

Fotó: Tolcsva Község Önkormányzata

A község önkormányzata először 2004-ben fogott össze a környékbéli borászokkal,hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját. A cél az volt,hogy a községet és a tolcsvai termelők munkáját -  a vidék aranyának tekintett bort, minél többen megismerjék. A gasztronómiai és kulturális élmények évről évre nagyobb közönséget vonzottak Tolcsvára. Változatos kulturális programok és a tolcsvaiak vendégszeretete várja az ide érkezőket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr446572119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása