Szőlő tanösvény Tokaj-Hegyalján

2013. április 15. 10:39 - Észak-magyarországi régió

Újszerű módon kapcsolja össze a bor- és az aktív turizmust a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok tanösvénye:  a szőlőültetvények közti kellemes túrázás közben megismerhetjük a pincészet által feldolgozott szőlőfajtákat,  a legfontosabb munkafázisokat és természetesen a munka gyümölcseként született borokat is.

A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok természeti adottságai és a szőlőművelés gondossága alapján ma Magyarország egyik legszebb szőlőültetvénye, 2012-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka elismerő címet.

A szőlőbirtokon kialakított tanösvény azt a célt szolgálja, hogy a birtokra látogatók a szőlőterület bejárásával megismerkedhessenek a legfontosabb tokaji szőlőfajtákkal, az időszerű szőlőtermesztési munkákkal, valamint a túra végén a tokaji Rákóczi Pincében a szőlőbirtokon készült borokkal.

A Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok kivételes fekvése, a birtok jó megközelíthetősége, a birtokon kialakított jelzett útvonalak, valamint a kivételes gondosságú szőlőművelés rendkívüli lehetőséget biztosít arra, hogy mindenki felfedezze magának egy történelmi birtok mindennapjait.

Ha szeretnél megismerkedni közelebbről az ország legszebb szőlőbirtokával, és a remek tokaji nedűkkel, látogass el a tokajhetszolo.com oldalra, de garantáltan nagyobb élmény, ha személyesen keresed fel a Szőlő tanösvényt!

tokaj_hetszolo.jpg
 Forrás: Hétszőlő Tokaj Facebook-oldal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr565177801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása