Északi várak útján IV. - Mesés Várjátékok a hollókői várban

2013. március 26. 15:00 - Észak-magyarországi régió

Érdemes felfedező útra indulnunk az északi várak útján! Az ország legszebb tájait és a történelmi idők hangulatát egyszerre élvezhetik azok, akikben kalandvágy ébred egy középkori időutazásra. A történelmi épületek legtöbbjében várjátékokat és kulturális programokat szerveznek, a legújabb attrakció a 3D-s vetítés és a kronoszkóp, mindkettő elevenen idézi meg a középkori mindennapok hangulatát. Nyolc héten át tartó sorozatunkban bemutatkoznak Észak-Magyarország legnépszerűbb várai.

A hollókői vár hirtelen magasodó falai és zömök tornya vármúzeumot rejt. A Kacsics-terem panoptikuma egy XIII. századi életkép: a vár urát és családját mutatja be, amikor vendégeit fogadja. A fegyverterem a XI-XVI. század közötti hadviselés eszközeit mutatja be, megtekinthető továbbá a Nagyboldogasszony napján, 2006-ban felszentelt várkápolna és a kőtár.

A programok sorából a leghíresebb a hollókői Húsvét az Ófaluban. A vár rendezvényei közül az egész családnak ajánlják a Mesés Várjátékokat 2013 augusztus 3-án. A gyerekek beöltözhetnek, és együtt játszhatják el a színészekkel a középkori történeteket.

2013-ban először rendezik meg Hollókőn a GasztroVár napot (2013. szeptember 14-én). A gasztronómiai élményt bor és pálinka bemutató, zenei előadások teszik teljessé.

Ha többet szeretnél megtudni a Hollókői várról, látogass el a www.holloko.hu oldalra. Az Északi Várak Útjáról bővebben a www.eszakivarak.hu oldalon olvashatsz.

Sorozatunk eddig megjelent részeit ITT találod.

hollokoivar.JPG

írta: Ács Gábor

Szólj hozzá!
Címkék: várak

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr935117725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása