„Csillagvizsgálat”, falusi disznóvágás, Kowalsky koncert – a hosszú hétvége programjai Észak-Magyarországon

2013. március 12. 17:19 - Észak-magyarországi régió

Rendezvények sokaságával készül Észak-Magyarország 2013 első hosszú hétvégéjére március 15-17. között. A palettán bor- és gasztronómia, természetjárás és kisvasutazás, valamint koncertek hada is szerepel.

Miután megemlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulójáról, számos kikapcsolódási lehetőség közül választhatunk a régióban. Még részben az ünnep fényében, a borkedvelőknek kedvezve új csillag születik: március 15-én este bemutatkozik a 2012-es évjáratú Egri Csillag a Kis Dobó téren, Egerben.

Még több info az Egri Csillagról >

Ha netán túlságosan megkedvelnénk Őt, akkor sem kell sokáig várni, hogy újra találkozzunk vele: szintén Egerben a 2. Pálinka fesztiválon díszvendégként vesz részt a Bikavér fehér párja, az Egri Csillag. A március 16-án megrendezendő fesztiválnak idén is az Agria Park ad otthont. A hangulatról Feke Pál és Marót Viki koncertje gondoskodik, ha a kóstolgatástól nem lenne elég jó kedvünk.

Még több info a fesztiválról >

Szintén március 16-án veszi kezdetét a 13. Egri Tavaszi FesztiválA több mint két héten át tartó rendezvénysorozat koncertekkel, előadásokkal várja a kultúra iránt fogékony látogatókat. A keményebb irányzat szimpatizánsainak sem kell csalódniuk: a Road és a Kowalsky meg a Vega koncertjét is élvezhetik azok, akik jegyet váltanak az idei Bor-Rock Fesztiválra. Helyszín a Kemény Ferenc Sportcsarnok.

Még több info a 13. Egri Tavaszi Fesztiválról >

Még több info a Bor-Rock Fesztiválról >

Természetesen a nyugodtabb élmények keresői is találhatnak maguknak elfoglaltságot, természetesen: három kisvasút is tavaszváró zakatolásra hívja a vendégeket a hétvégén. A szilvásváradi, felsőtárkányi, valamint a mátrai sínpálya is festői szépségű útvonalon vezet keresztül, ahol kiváló terepet találhatunk a túrázáshoz is. Ha pedig már a Mátrában járunk, használjuk ki az utolsó lehetőséget a síelésre, hiszen az országban már csak a mátraszentistváni Síparkban tudjuk ezt megtenni, ahol Nemzeti Síhétvégét tartanak.

Még több info a kisvasutakról >

Még több info a mátrai síelésről >

Ha pedig úgy érezzük, hogy hiányzik a falusi levegő, akkor irány az ország legtisztább levegőjű települése, Noszvaj! Március 15-16-án Téltemető programokkal várják a vendégeket: lesz itt kirándulás, tavaszi asztrológia, fáklyás felvonulás, de meditációs és jóga foglalkozás is színesíti a választékot. Ha a falusi környezetet szívesen összevonnánk hagyományos gasztronómiai élményekkel, az Egerszalóki Boros-Toros a mi helyünk. A szombati nap programja egy disznóvágás köré épül, majd este élő zenés bállal zárul a mulatság. Bár korán kell kelnünk a vidéki malacságok élvezetéért, de az „Isten hozott pálinka” és a forralt bor mindezért kárpótol.

Még több info Noszvajról >

Még több info Egerszalókról >

A lista tehát hosszú, akárcsak a hétvége, de ennyi program közül talán mindenki találhat kedvére valót. Használjátok ki az alkalmat, ez a hétvége nem az otthon ülésről fog szólni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr145131339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása