Szezonnyitó kisvasutazás a Bükkben és a Mátrában

2013. március 06. 16:44 - Észak-magyarországi régió

Tavaszköszöntő vonatozásra hívja vendégeit az EGERERDŐ három kisvasútja március 15-16-án. A festői tájakon áthaladó vonatozás nem csak a gyerekeknek nyújt különleges élményt.

Szilvásvárad, Felsőtárkány, valamint Gyöngyös kisvasútja is csalogatja a kirándulni vágyókat az év első hosszú hétvégéjén. A tavasz már egyre gyakrabban kezdi megmutatni magát, így mindenképp érdemes lesz egy kicsikét kimozdulnunk a szabadba.

A mátrai kisvasút végállomásától idegenvezető segítségével juthatunk el a Blokk-házig, azonban nem árt, ha túrabakancsot is húzunk a terepre. A felsőtárkányi sínpályán végigdöcögve, a Stimecz háztól indulva végigjárhatjuk a Vöröskő-tanösvényt, és ha szerencsénk van működés közben is megcsodálhatjuk a gejzírszerűen feltörő Vöröskő-forrást. Visszafele az Egeres-völgy vadasparkjában muflonok és dámszarvasok is láthatók.

Szilvásváradon ünnepélyes keretek között, új hibridmozdony átadásával indul a tavaszi szezon március 16-án. A kisvasúton utazva megtekinthetjük a megújult Szalajka-völgyet, az új erdészeti utat, a Szabadtéri Erdészeti Múzeumot, valamint a téli csapadéknak köszönhetően újra csordogáló Fátyol-vízesést.

A természetbarátok számára kiváló program a hosszú hétvégére, a három nap alatt akár mind a három vonalat végigbarangolhatjuk akár családdal, akár barátokkal.

A kisvasutakról bővebben az EGERERDŐ Zrt. honlapján olvashatsz >

kisvasutak.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr965120037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása