Várjáték után, várjáték előtt Hollókő

2012. augusztus 08. 09:12 - Észak-magyarországi régió

Mind a résztvevő gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott az augusztus 4-én megtartott Mesés Várjáték Hollókő várában. A rendezvényen több mint 130 gyerek próbálhatta ki a különböző kézműves mesterségeket és vehetett részt az ostromjátékban.

A szerevezők a 14 év alatti, királylánynak, hercegnek, lovagnak, udvari bolondnak, vitéznek, stb. beöltözött gyerekek részére ingyenesen biztosították a részvételt, ezzel is erősítve Hollókő családos desztináció jellegét.
A gyerekek hivatalosan is átvették a vár kulcsát, melyet egészen a délutáni órákig birtokolhattak. Időközben a vidék leghíresebb varázslója tartott nekik bemutatót, s a falu kézművesei pedig beavatták őket a mesterségek fortélyaiba. A vár kulcsát a nap végén, az ostromjáték, majd pedig a sárkány legyőzése után adták vissza a vár királyának.
2012. augusztus 20-án ismét vitézek és várvédők veszik birtokba a várat, amikor is Szent István király tiszteletére szerveznek várjátékokat.
A kenyérszenteléssel és kóstolóval megnyíló rendezvényen ágyúdurrogástól, kardcsapásoktól lesz hangos a vár előtti tér. A középkori várudvar is kiköltözik a vár előtti térre, ahol a kézműves vásáron túl állatsimogató is várja az érdeklődőket. Az egész délutánig elhúzódó rendezvény minden korosztály számára különleges középkori kikapcsolódást nyújt.

Info: Tourinform Hollókő, +36-32-579-010, e-mail: holloko@tourinform.hu.

Forrás:turizmus.com

Szólj hozzá!
Címkék: hollókő szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr224701226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása