A nem fizető önkormányzatokkal szemben hivatalos segítséget kér a TDM Szövetség

2011. április 12. 08:52 - Sándi

A Regionális Operatív Programok (ROP) központjához fordul a Magyar TDM Szövetség segítségért, hogy az önkormányzatok teljesítsék a TDM-pályázatok kapcsán vállalt kötelezettségeiket – ez is része annak a cselekvési tervnek, amelyet legutóbbi elnökségi ülésén állított össze az érdekképviselet.

 
A Magyar TDM Szövetség cselekvési tervet dolgozott ki, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel és a ROP-pal egyeztetve fellépjen olyan negatív folyamatok ellen, amelyek a szakmaiság háttérbe szorulását jelzik egyes TDM-szervezeteknél – nyilatkozta szerkesztőségünknek Balogh Károly, a szövetség elnöke a múlt heti elnökségi ülésük után. Ezért hivatalosan azzal a kéréssel keresik meg a ROP központot, hogy figyelmeztesse az önkormányzatokat szerződésben vállalt pályázati kötelezettségeik betartására. Több vidéki városból érkezett ugyanis jelzés, hogy a helyi önkormányzat nem folyósítja a ráeső pénzösszeget a TDM-szervezet működtetéséhez, akad olyan TDM -menedzser, aki hónapok óta ingyen dolgozik. A szövetség ugyanakkor szeretné felajánlani szakmai tapasztalatait a következő pályázati forduló pályázatainak elbírálásánál, hogy a jövőben valóban csak a megalapozott hátterű TDM-szervezetek juthassanak az európai uniós forrásokhoz.   
Ezzel párhuzamosan a Magyar TDM Szövetség egyeztetést kezdeményez a Magyar Turizmus Zrt.-vel a Tourinform-névhasználati szerződés jelenleg folyó felülvizsgálatában való részvételről, mivel a legjelentősebb Tourinform-irodákat immár a TDM-ek üzemeltetik,  továbbá a jövő évi marketingterv előkészítéséről és a regionális szervezeti elképzelésekről. Úgyszintén partnerségre törekszik a Nemzetgazdasági Minisztériummal a TDM-eket érintő szabályozási, regisztrációs, pályázati és szervezetépítési kérdésekben. 
A következő országos TDM-konferencia májusban várható, de még keresik a helyszínét – tudtuk meg az elnöktől.
 
forrás: turizmus.com
 
Szólj hozzá!
Címkék: tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr352819449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása