Nemzetközi konferencia a mofettáról

2010. szeptember 27. 09:51 - Ákos23

A Mofettával az Egészségért Országos Szövetség szervezésében Mátraderecskén szombaton rendeztek nemzetközi konferenciát a Mofetta Ifjú Szakértője címmel.
A tanácskozáson a szövetség által meghirdetett ifjúsági pályázat díjazottjai ismertették dolgozataikat, amelyeket dr. Csáky Csaba elnök sikeresnek értékelt. Úgy fogalmazott, hogy az nagyban hozzájárult a széndioxid-szárazfürdő népszerűsítéséhez.
A határidőre beérkezett pályaművekről az elnöktől megtudtuk: harminckét írásos dolgozat született, ebből hármat Erdélyből, Kovászna megyéből küldtek a fiatalok. Minden írásmű megfelelt a kritériumoknak, így valamennyi pályázó megkapta a Mofetta Ifjú Szakértője címet és az ezzel járó oklevelet. A szombati konferencián a legjobb munkákat ismerhették meg a résztvevők. A konferenciával párhuzamosan bemutatták a rajzpályázatra beérkezett legjobb műveket is.
A programra Heves megye erdélyi testvérmegyéjéből, Kovásznáról is érkezett előadó. Albert Zoltán egyesületi elnök a Kovásznán működő mofettákról, a gyógyturizmusban, az egészségmegőrzésben, illetve a betegségek megelőzésében betöltött szerepükről tartott előadást. Arra is kitért, hogy a kinti kezelések államilag támogatottak. A szövetségünk egyik legfontosabb célja, hogy a derecskei gyógygázkúrák is kapjanak végre tb-támogatást.

Forrás: www.heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr562326210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása