Meghívó

2010. augusztus 17. 16:15 - hanyikur

Az Európai Unió FP7 Kutatási Keretprogramjának támogatásával megvalósuló ERNEST projekt keretében az Észak-magyarországi Turisztikai Kutatás-fejlesztési Alapítvány az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség (NORDA) közreműködésével konferenciát rendez.

A konferencia témája: „Turizmus és fenntartható fejlődés"
Helyszíne: Károly Róbert Főiskola B épülete (Gyöngyös, Mátrai u. 36.)
Ideje: 2010. augusztus 25. (szerda) 9.30-13.00

Az ERNEST projekt keretében számos európai régió és helyi szervezeteik egymással együttműködve tesznek lépéseket a fenntartható gyakorlati alkalmazások beépítésének ösztönzésére a turisztikai versenyképesség javítása érdekében. A projekt céljai: információ- és tapasztalatcsere a régiók között; közös kutatási tevékenységek meghatározása, előkészítése; közös pályázati kiírások előkészítése; hatékony regionális, interregionális együttműködés elősegítése a köz- és magánszféra partnerségének ösztönzésével.
Az ERNEST projekt megvalósítása 2008 szeptemberében kezdődött és négy évet ölel fel. Ezt a találkozót még további három követi majd a régió desztinációiban.  A mostani helyszín indokoltságát adja, hogy a Mátra térségében kiemelkedően sok szállodai fejlesztés valósul meg európai fejlesztési források segítségével (Narád, Ózon, Bérc, Galya, Avar, Opál). Megalakult a helyi TDM szervezet. A KRF számos kutatási területen kapcsolódik a projekt tematikájához.
A mostani konferenciának - melynek keretében bemutatjuk az ERNEST projektet is - a célja, hogy a résztvevő vállalkozások képviselői és szakértők számára alkalmat adjon a fenntartható turizmus témakörének megismerésére és megvitatására. Képet kaphatnak azokról a gyakorlati alkalmazásokról, melyek saját területükön, vállalkozásukban lehetőséget teremthetnek a hatékonyabb, gazdaságosabb működésre.

A konferenciára ezúton tisztelttel meghívom, kérem részvételi szándékát a 36/312-701 telefonon, vagy a turisztikai.kf@gmail.com címen jelezni szíveskedjen.

Részletes program letölthető ITT!

Tisztelettel:
dr. Nagy Imre
kuratóriumi elnök
Észak-magyarországi Turisztikai Kutatás-fejlesztési Alapítvány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr62225853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása