A Tokaji forradalma...

2010. augusztus 16. 11:02 - hanyikur

...címmel invitálta a sajtót tájékoztatóra ma a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérkara. Dr. Kiss István vezérigazgató így fogalmazott: az elmúlt évek megnyert csatái után, felkészülünk a nagy küzdelemre, mert a jó értelemben vett háború még zajlik.

Mint mondta az elmúlt néhány évben gondos gazdaként sáfárkodtak a rájuk bízott állami vagyonnak, melynek eredményeképpen létrejött az egyik legkorszerűbb borászati technológia a világörökségként számon tartott borvidéken.
Az érdekes felvezető után megismerhettük a tényeket is.Évi 7 millió palack bort értékesít a kereskedőház, amelyből 2,5 millió palack Kelet-Európába fogy el. Az árbevétel 2 milliárdról 3,6 milliárd forintra nőtt, negyvenezer hektoliterről hatvanezerre az értékesítés volumene. Megállapodás született a Costco amerikai üzletlánccal, amely 250 ezer opalack 2001-es évjáratú, díszdobozos csomagolású 3 puttonyos aszút rendelt, s ezen a héten csütörtökön elindul az első szállítmány.
- Így a Tokaji kaput nyithat Amerikában a többi magyar bornak - fogalmazott a vezérigazgató. - majd így folytatta: - Ezt a megrendelést is a jó minőségnek köszönhetjük, s bár a hazai fogyasztás 2009-ben visszaesett, és így a nettó árbevétel is, de a nemzetközi piacokon való értékesítéssel ezt kiegyenlítjük ebben az évben, annak ellenére, hogy semmilyen árversenybe nem mentünk bele, mert szerintünk a válság után is van élet. A Tokaj Kereskedőház stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, s az elmúlt években 1,5 milliárd forintot költöttünk fejlesztésekre. Az sem mellékes, hogy mindezt a környezettudatosság jegyében tesszük, hiszen a 21.század elején a környezet megóvása a világ egyik legfontosabb kérdésévé vált. Tudjuk, hogy az elmúlt időszakban itt világborászatot sikerült létrehoznunk, amelynek egyik előfeltétele a jó szőlő, ezért a Kereskedőház valós integrátorként működik, s biztonságot nyújt a termelőinek. Az EU által meghirdetett ültetvénymegújító programmal, - amelyhez mi szakmai, infrastrukturális segítséget biztosítunk - biztosak lehetünk abban, hogy a Hegyalján néhány év múlva olyan gazdálkodás zajlik majd amely ezt a világhírt erősíti.
Lapunk kérdésére, hogy az új kormány megtartja-e, azaz bizalmat szavazott-e a vezérigazgatónak, így válaszolt: Igen, július 1-től 2012-ig megerősített a közgyűlés, így folytathatom az elkezdett munkát.Természetesen a megszorítások ránk is vonatkoznak. Már elkezdődött a költségcsökkentés azzal is, hogy 5 helyett 3 az igazgatóság és 4 helyett 3 a felügyelőbizottsági tagok száma a kereskedőháznál. A további lépések részleteit még nem ismerjük,de az biztos, hogy mindent megteszünk azért, hogy eredményeink ne romoljanak.
Puklus Péter főborász, pedig büszkén mutatta be a sajtónak azt a 2009-es száraz Tokaji Furmintot, amely teljesen új reduktív technológiával készült, s ebben az évben minden borversenyen arany éremmel jutalmazták. Ez az a bor amely a mindennapok hungarikuma, s amelynek neve hallatán - hiszen ősi magyar fajta - mindenkinek a Tokaji jut eszébe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr502225096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása