Aggtelek

2010. június 21. 13:24 - hanyikur

A közelmúlt csapadékos időjárása nem okoz különösebb gondot az Aggteleki Nemzeti Park barlangjainak látogathatóságában. Az aggteleki rövidtúra, a Vörös-tói túra, a Rákóczi-túra minden nap előzetes bejelentés nélkül is látogatható. A speciális barlangtúrák lehetőségeiről a www.anp.hu honlapon, illetve a 48/503-000 telefonszámon lehet tájékoztatást kapni.

Külön érdekessége a csapadékos időszaknak, hogy a nagyobb mennyiségű beszivárgó vizek miatt olyan képződmények is "életre keltek" melyek korábban már inaktívak -szárazak- voltak, így a barlangok most ritkán látható szépségükben mutatkoznak be.
Aggtelek és környéke Miskolc felől Edelényen keresztül és a Kazincbarcika-Múcsony útvonalon, valamint Ózd irányából is probléma nélkül megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt.

A Baradla-barlang Hangversenytermében júniusban és júliusban több hangversenyt rendezünk, külön kiemelendő a július 29. és augusztus 1. között megrendezésre kerülő X. Gömör-Tornai Fesztivál, amelynek több tucat eseménye a határ mindkét oldalán található településeken zajlik.

A térségben a kempingtől a falusi magánszállásokon keresztül a 3*-os szállodákig minden kategóriában megtalálható szálláshelyek bőséges kínálatából válogathatnak a térségbe látogatók.

Szeretettel várunk minden kirándulni, kikapcsolódni vágyó kedves vendéget a természeti csodákban bővelkedő Aggteleki Nemzeti Park páratlanul szép vidékére!

További információ:
Tourinform-Aggtelek
Aggtelek, Baradla oldal 3.
Telefon: 48/503-001, 343-073
aggtelek@tourinform.hu
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr722097928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása