Barlangjaink a Szép Magyarországban

2010. június 02. 10:56 - hanyikur

Nemcsak természetjárók, a csoportokat kalauzoló idegenvezetõk felkészülését is segíti a  Szép Magyarország címû folyóirat most megjelent legújabb száma. Bolygónk egyik leggazdagabb föld alatti világát, a két ország területén szétágazó hatalmas barlangrendszert, az Aggteleki- és a Szlovák-karszt kincseit mutatja be a tematikus kiadvány.
A tematikus kiadvány nagyobb részében a látogatható barlangokról írnak, részletesen bemutatva a történetüket és a megtekintésük feltételeit. A cikkeket látványos fényképek és térképek illusztrálják.
Aggtelek a barlangtúrák legváltozatosabb kínálatát nyújtja. A lapban megjelent írások segítségével  ki-ki megválaszthatja, hogy melyik számára a legszimpatikusabb, és ahhoz igazítva tudja megszervezni az utazását.
Aggtelek közvetlen környezetében - mind a magyar, mind a szlovák oldalon -, bõven találhatóak olyan kultúrtörténeti látnivalók, amelyek még teljesebbé teszik az utazást. A középkori eredetû, festett gótikus templomok, bányászati emlékek, várromok mind a magyar történelem korai idõszakának kiemelt jelentõségû emlékei.
A kiadványban e látnivalókról is részletes információt és ajánlókat találni, hogy a barlangtúra után -vagy elõtte- ezeket a nagyszerû emlékeket is felkereshessék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr522050255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása